Vinresor på Mallorca

Idag erbjuder Mallorca en fantastisk kulinarisk upplevelse, någonting mycket bra har hänt på ön som tidigare mest stått för fest och uteliv.

Vinresa till Mallorca

Kom till Mallorca och upptäcka vilka fantastiska viner som produceras här! Av de mer än 80 vingårdarna på ön har vi plockat fram ca 12 specifika gårdar som vi valt att jobba med. Det är vingårdar som har mer än det ni hittar på ett vanligt turistbesök på en standard vingård. Vingårdarna vi besöker är därför ofta gårdar som de flesta inte känner till, vilket vi tycker är extra plus.


Vi besöker minst 5 vingårdar, alla med sin egen karaktär och stil, under er tid på Mallorca och ni får träffa vingårdens oenolog/ägare/representant som berättar om gården, tillverkningen och verksamheten. Vi får sedan prova vinerna med lite tilltugg eller lunch och har alla möjligheter att ställa frågor.

Önskar ni sedan beställa hem vin till sverige ordnar vi det också. En del av vingården kan skicka direkt till Sverige via en agent och så har vi också samarbete med vinagenter.

Vin från Mallorca

Det finns idag fler än 80 vinproducenter på Mallorca och även om många är små lokala producenter så har exporten av viner från Mallorca ökat med mer än 40% sen 2009. Det säger en del. Många av vingårdarna på Mallorca har fått utmärkelser för sina viner i internationella sammanhang.

De lokala druvorterna som odlas här är bl.a Manto Negro, Callet, Gorgollassa och Prensal blanc. Vi hittar många blandviner där den lokala druvan har fått sällskap av internationella druvor som är mer bekanta - Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah mfl

Vi har några gårdar som har mycket fina Malvasia viner och även Viognier, dock är majoriteten av vinerna som vi kommer att bekanta oss med röda viner. När vi är på gårdarna får vi även en del kunskap om olivilja eftersom många av gårdarna har även sin egen olja.


Trots att vi har så många vingårdar här på ön så stannar det mesta av vinet här på Mallorca, vilket innebär att ni sällan hittar viner från Mallorca på Systembolaget. Produktionen på de allra flesta gårdarna här är så liten att man har inte möjligt att konkurrera mot de stora spanska vingårdarna på fastlandet.

Maten

Är man vinintresserad går det ofta hand i hand med att även maten ska hålla hög kvalité. På våra vinresor lägger vi därför alltid in några väl utvalda restauranger så att ni får möjlighet att smaka det bästa som Mallorca har att erbjuda.

Traditionella maträtter lämnar nu plats åt nya maträtter skapade av kockar från Mallorca och andra länder som integrerat lokala produkter med nytänkande och kreativ matlagning. Och nya tapas restauranger står sig väl i konkurrens med de traditionella små tapas bodegorna som alltid funnits

Kom på vinprovning i Stockholm!

Vi tycker definitivt att ni som är vinintresserade ska passa på att höra med oss om möjligheten att prova de bästa vinerna från Mallorca.

Med jämna mellanrum ordnar vi med vinprovningar i Stockholm. Här får ni prova ett antal olika viner från gårdar på Mallorca som vi inkluderar på våra vinresor. Om ni sedan bokar en vinresa med oss efter att ha varit på en vinprovning får ni tillbaka kostnaden för vinprovningen.

Är ni en grupp som har vin som ett gemensamt intresse tror vi att vi kan erbjuda en blandning av gårdar och viner som ingen blir besviken på!