Vinresa till Mallorca

Vinresa till Mallorca

Kom till Mallorca på en av våra vinresor och upptäck vilka fantastiska viner som produceras här!
Av de ca 90 vingårdarna på ön har vi plockat fram några specifika gårdar som vi valt att jobba med.

Datum 2019: 4/4-8/4, 12/9-16/9, 3/10-7/10. Begränsat antal platser ca 20 personer/grupp
Skicka intresseanmälan till oss så tar vi kontakt med er!


Nya datum Våren 2020: 23-27/4 och 7-11/5 

Våra aktiviteter börjar med lunch på torsdag, efter det blir det 2 vingårdsbesök med vinprovning. Totalt under 4 dagar kommer vi att göra 6 vingårdsbesök med vinprovning/tilltugg, lunch ingår alla dagar, likaså alla transporter till och från aktiviteterna. Sista aktivitetesdagen blir måndag, med lunch och information på Vinoteca och ett vingårdsbesök. Nedan följer lite mer information om vingårdarna och restaurangerna som vi kommer att besöka.  

Vingårdarna: Det är unika vingårdar, dels för sina viner, men även för att de erbjuder något speciellt utöver det vanliga - ägarens engagemang, geografisk placering, vackra omgivningar, ekologisk drift och mycket mer. Här får ni tid och möjlighet att ställa era frågor till vinmakaren direkt om allt från druvor till slutprodukten.

Luncherna: Ena dagen inleder vi med en lunch med information och provning av olivolja och Mallorcas smaksatta salter. Vidare gör vi ett besök i Mallorcas fantastiska saluhall där vi testar Cava och ostron och lär oss mer om lokala specialiteter. Vi avslutar med en 3 rätters lunch på en av Mallorcas Michelin restauranger.

Mellan vingårdsbesöken en av dagarna äter vi på en unik restaurang som drivs helt ekologiskt, utan fast meny, en restaurang som har blivit mycket omskriven som en av öns bästa matupplevelser.

Vi avslutar vår vinresa med ett besök hos en lokal ciceron som driver ett “vinoteca” med passion och kunskap. Han kommer att inviga oss ytterligare lite till i vinets värld, betoning på Mallorcas mer okända viner.

Programmet anpassas efter vingårdarnas och restaurangernas möjlighet att ta emot oss och beroende på hur schemat ser ut blir antingen lördagen eller söndagen en fridag då ni kan utforska Palma eller ta er till Deia, Valldemossa eller Soller.

Pris för vinaktiviteten enligt ovan:

6495 sek per person. Inklusive 6 vingårdsbesök med vinprovningar, tilltugg, 3 rätters lunch på Michelin restaurang, 3 ytterligare luncher, mingelkväll, besök i saluhall med välkänd kock inkl Cava och ostron, oliovlja och salt information, avslutande besök på “vinoteca” med vinprovning och alla busstransporter under programmet.

Flyg och hotell bokar ni själva, viktigt att ni finns på plats för hela aktiviteten dvs torsdag 12.00 till måndag 18.00. Lämplig boendeort är antingen Palma eller Port de Soller. Önskar ni hjälp med detta kontakta oss direkt via mail eller på telefon. Ni når oss på +46 765813339 eller +46 730206173.


Önskar ni beställa hem vin från vingårdarna vi besöker på resan får ni hjälp av vår samarbetspartner: www.gassaswine.se

"Om Gassås Wine- med utvalda viner. 
Vi lever efter devisen "delad lycka är dubbel lycka!"
När vi finner en "pärla" på den internationella vinmarknaden vill vi inget hellre än att dela den med andra.
Hör gärna av dig till våra vinrådgivare som hjälper dig hitta rätt i druvorna och vinets värld."

Vin från Mallorca

Det finns idag ca 90 vinproducenter på Mallorca och även om många är små lokala producenter så har exporten av viner från Mallorca ökat med mer än 40% sen 2009. Det säger en del. Många av vingårdarna på Mallorca har fått utmärkelser för sina viner i internationella sammanhang.

De lokala druvsorterna som finns här är bl.a Manto Negro, Callet, Gorgollassa och Prensal blanc. Vi hittar många blandviner där den lokala druvan har fått sällskap av internationella druvor som är mer bekanta - Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah mfl

Kom på vinprovning i Stockholm!

Vi tycker definitivt att ni som är vinintresserade ska passa på att höra med oss om möjligheten att prova de bästa vinerna från Mallorca.

Med jämna mellanrum ordnar vi med vinprovningar i Stockholm. Här får ni prova ett antal olika viner från gårdar på Mallorca som vi inkluderar på våra vinresor. Om ni sedan bokar en vinresa med oss efter att ha varit på en vinprovning får ni tillbaka kostnaden för vinprovningen.

Är ni en grupp som har vin som ett gemensamt intresse tror vi att vi kan erbjuda en blandning av gårdar och viner som ingen blir besviken på!