Aktuellt 2019

Vinmässan i Karlstad var ett riktigt trevligt event, vi hade så kul med alla härliga Karlstadsbor som besökte vår monter och provsmakade våra viner!  Som utlovat kommer resultatet av vår lilla tävling, första dagen dvs fredag hade vi 114 st korkar i glasröret, och dag 2 dvs lördag hade vi 139 korkar. Det innebär att de vinnande gissningar är på fredagen 113st med kupong nr 339 och på lördgaen 142st med kupong nr 139. På dessa kuponger har vi även email adresser så vi tar kontakt med er ang leverans av vinsten! Stort Grattis till er!

För övrigt säger vi stort tack för det trevliga bemötandet vi fick i Karlstad och ser fram emot att träffa er på Mallorca på någon av våra vinresor.
Ring eller maila om ni vill ha info eller har frågor!

Kom till Karlstads Vin och Deli 15-16 februari. 

FocusMallorca ställer ut med provsmakning av viner från Mallorca och för att samtidigt prata varmt om våra vinresor. Vår partner på mässan är en vinagent som jobbar med viner från Mallorca, Gassås Wine. Vi kommer även att ha en enkel tävling, priset är en delikatesskorg från Mallorca med olivolja, smaksatt salt, paté mm. 

Monternummer 77 har vi, varmt välkomna!
https://svenskadryckesmassor.se/karlstad-vin-deli

Fira Firo i Port de Soller.

Den årliga bataljen mellan Moors och Christians som hela Port de Soller deltar i äger rum den 13e maj i år.           
På stranden möts utklädda pirater som kommer med båt och slåss med byfolket. Ett tips är att inte ha vit t-shirt på dig, att ta med hörselskydd och att själva eventet är nog inget vi rekommenderar för de minsta barnen. Men det är ett skådespel och upplevelse utöver det vanliga. 

Bilden från Sollerweb

Uppfräschning av Paseo Maritimo

Arbetet med att åtgärda och uppdatera genomfartsgatan Paseo Maritimo har inletts. Utöver att ta bort ett körfält för att lämna mer plats för de som vill promenera och att skapa cykelbanor ska man dessutom ta bort parkeringsplatser på gatan. För att underlätta för trafiken förbättrar man ringleden så att en del trafik försvinner från Paseo Maritimo.

Nygammal spansk öl Blanca Rosa

En spansk öl med anor från 20 talet har återigen blivit poppis, följ länken och lär er mer om Cerveza Rosa Blanca, Hoppy Lager!

Playa de Palma Challenge Cycle Race

Mellan 31a januari och 3e februari äger den första stora cykeltävlingen rum - Playa de Palma Challenge Cycle Race. Under de 4 dagarna besöker många kända cyklister ön för att delta i denna tävling med så väldigt varierande underlag, en bra början på cykelsäsongen!

Fiesta de Sant Antoni

Nästa populära festival äger rum den 16:e och 17e januari, Fiesta de Sant Antoni som är djurens skyddshelgon. Utöver fina parader med djur som ska ha välsignelse får vi såklart vara beredda på de dansande demonerna och brasorna som kännetcknar de flesta firanden här på ön!

Festiviteterna hålls i de flesta brarna och städer over hela ön t.ex Sa Pobla, Manacor, Son Servera, Soller Arta m.fl.

Musiktips!

På Trui Teater i Palma den 9e januari spelas en tributkväll med ABBA låtar, och den 25e januari en tributkväll till Queen, Tycker man bättre om klassisk musik så spelar Orquestra Simfonica den 24e och 31a januari på Auditorium de Palma.

SAN SEBASTIÀ

Fiesta San Sebastiá är en av årets stora festivaler på Mallorca. Under 2 veckor i januari pågår kulturaktiviteter över hela Palma - utställningar, konserter och parader. En viktig kväll är den 19e januari då en stor brasa tänds på Placa Major, där kan man skåda jätttar och en drake, "Drac Na Coca" där de dansar till den traditionella säckpipsmusiken.

Palmas gator fylls av gratis konserter och grillstationer och alla samlas på gatorna för att tillbringa kvällen tillsammans med grannar och familj, alla generationer deltar och stämningen är på topp!

Som vanligt när man firar på Mallorca kommer man inte undan de utklädda demonerna som dansar till elden i "Correfoc" kul att se men inget vi rekommendera för småbanr dock!

GOTT NYTT ÅR!

Oavsett var du befinner dig på Mallorca när det ringer in för det nya året, glöm inte att ha vindruvor i beredskap tillsammans med Cavan! Närmare bestämt 12 stycken behövs, en vindruva för varje klockslag! Den spanska traditionen sägs föra med sig välgång, hälsa och lycka om man lyckas få i sig 12 vindruvor innan klockan slagit färdigt till det nya året. Tänk bara på att tugga ordentligt så att de inte fastnar i halsen är vårt råd! 

Tips på nyårsdryck när du firar på Mallorca:
Från Castell Miguel kommer 2 varianter av Cava med det vackra namnet Pearls of an Angel, rosado och blanco
Bodega Ramanyà har i sitt sortiment mousserande vinerna Goig de Ramanyà (rosado) och Sò de Ramanyà (blanco)